Monday, August 24, 2009

Mari Kita Teruskan Tradisi ini..


Hari ini aku tiba-tiba teringat menda ni, sebelum kehadiran SMS, email dan segala bentuk Teknologi yang ada hari ini, Kad Ucapan Raya adalah satu-satunyer penghubung untuk mengucapkan Ucapan hari Raya.. jadi apa kata kita teruskan ucapan ni. Kalau sesiapa yang sudi berilah alamat masing-masing (emailkan pada aku), janji kad Raya boleh sampai. Sebenarnya bila membaca Kad Ucapan Hari Raya ni lagilah bermakna dan penuh nostolgia...ada tak yang sudi ?..entahlah...KALAU NAK HANTAR KAD RAYA, NI ALAMAT HANG NADIM SILA Klik TUAN HANG NADIM
PEDOMAN KREATIF SDN BHD
D-G-27, BLOK D, TAIPAN DAMANSARA, JALAN PJU 1A/3,
ARA DAMANSARA, 43701 PETALING JAYA. SELANGOR D.E



9 comments:

Cik Skaf said...

Dulu2 taim sekolah, start puasa je dah start nak cari kad raya. Kat koperasi n kantin sekolah pun siap jual kad raya. Siapa yg glamer skit, mmg kad raya timbun. Pastu, kad gantung kt dinding atau kat pokok bunga beso dlm rmh.... hehe mmg nostalgia abes. skrg kad raya sendiri2 tgk - samada guna sms atau emel. lebih mudah, lebih cepat tp kurang "nilai sentimental"nya itu.

Miss Fasha said...

meh kasik alamat, deen bg nadim kad..

Mak Su said...

kad raya? seronoknya.... tambah lagi kalau dapat yang gambar katun katun :)

p/s: mekasih sebab sudi follow ceritakosong , biarpun maksu sudah agak slow membuat update.

N.A.T said...

btul3x ... zaman mengedar kad raya nie ..dah semakin kurang ... bukan kurang lagi dah .. dah macam tak de je ..

yelah dah tak de yang sudi anto kad rayer lagi ..
rindu rasenya zaman2 nie ..

POSH76 said...

nak2 sbb pakai SMS...MMS ker cam tak bess ajer..nanti leh aku pecah kaca pecah gelas sudah baca hara balas...bestnyer ingat zaman rumaja dulu...hehe

hang nadim said...

Cik Skaf> Nilai 'sentimental' itu yang paling bes tuu...nati hantar kad dkt alamat hang nadim yang tertera tuu

Miss Fasha> Mf tuu alamat tuu kat atas, hantar yerr..

Mak Su> Mak Su suka gambar kartun ker? ada-ada ...sama sama

hang nadim said...

N.A.T> kalau macam tuu Hang Nadim amatlah berbesar hati nak hantar kad kepada NAT...tetapi bagaimana mana addressnyer?


POSH76> Pecah kaca Pecah Gelas, Sudah Baca harap balas..hehe, u send me first or i send u first..

Ella said...

betullah..
hilang sudah nostalgia lama kad raya..
semenjak meningkat usia,nak dpt 5 kad raya setahun pun susah..
terima kasih HN sbb mengingatkan semula nostalgia lama..

hang nadim said...

Ella>Bila dapat kad Raya ni, walaupun ringkas ucapannya tapi Ingatan yang Ditujukan boleh membuat penerima senyum sendiri..:)