Friday, July 31, 2009

Suasana 'Kesejukan' Di Kuala Lumpur


Semalam Jumaat segala penjuru ada sekatan jalan raya, kat mana-mana pung jem panjang...tak tau la apa Agenda sebenarnyaaa..tapi sesiapa yang memandu semalam sakit jiwa dan panas..kata KPN hari ini dalam STAR “We apologise if this inconveniences members of the public who are against such illegal gatherings,” he added.

The anti-ISA movement, Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) or the “Abolish the ISA Movement,” plans to have 100,000 people march to the Istana Negara to hand over a memorandum urging the Yang Di-Pertuan Agong to dissolve the Act.

Their supporters are expected to gather at several locations in the city, including Masjid Jamek, Kompleks Sogo and Masjid Negara.

The pro-ISA group known as Pembela Negara Federation of Non-Governmental Organisations Council (Magaran), which claims it comprises 56 NGOs with over 100,000 members, gave GMI an ultimatum to cancel the rally.


5 comments:

GRuNGe said...

Adeh, susah nak keluar KL skang ni. Macam-macam ada.

hang nadim said...

ISnin dah okey ler tuu...

secangkir madu merah said...

hang nadim, memang tadi petang pegi balik dari KJ ke Kelang jem terok akibat road block yg diadakan...

Mohamad Faizal said...

ini adalah kebenarannya... http://www.youtube.com/watch?v=voSwpy5DlT0

hang nadim said...

secangkir madu merah>jem ni boleh sakit jiwa Ooo
muhamad faizal>Menyusahkan orang ramai shj...orang melayu dok merusuh kaum lain dok gelak ketawa..