Thursday, July 30, 2009

Melayu Leka Hilang Kuasa

Malam tadi aku pusing-pusing kolumpo, dah lama tak keluar malam, dengan memandu kereta baru member aku tuuu jenis PERsona. Kereta baru ni memang sedap layan corner engkorang tekan jer memang dijamin stabil ponya, cuma kena ada keberanian sikit sahaja, aku bawak dia pusing merata dalam KL ni. Sebenarnyer member aku ni tak reti jalan dalam kolumpo jadi aku pung tunjukkan segala skil aku, segala penjuru aku masuk, Lepas tu pergi laa kat bukit bintang jam masa tu dah pukul 11.00 malam dah..tapi aku tengok ramainyer manusia, pastu aku baru perasan sekarang ni Musim Pak Arab bercuti.. Sekarang ni Malaysia adalah destinasi kesukaan diorang, Penuh aku tengak orang berpurdah hitam dengan pasangan masing-masing, ada yang bujang, ada yang bawak anak dan ada yang jalan sorang-sorang. Pak Arab sekarang ni mana berani nak melancung ke Negara Eropah atau benua Amarika. Salah seorang member aku yang bekerja line Toursm kata sekarang ni diorang penuh kat Kl hujung bulan ni diorang akan ke Pulau-pulau peranginan polak. Selepas segala jalan aku tunjuk pergi la makan kat mamak jalan tun razak sambil melihat pemandangan yang indah. Lepas tu balik ke damansara sampai kat pusat bandar damansara aku terserempak kereta mercedez baru ada sticker kat cermin tingkapnyerr 'melayu Leka Hilang Kuasa'. Semenjak dua menjak ni engkorang tak perasan ker perkara ni. Aku dah lama perasan..........dah abis assalamulaikum..see u when i see u

6 comments:

jasrina rahim said...

kenapa mlm keliwon ini jugak baru aku nak baca entry kat bawah tuh??!! mengapa!!!..

**sori mmg sengaja komen kat entry ni. scary nk komen kat bwh!.**

hang nadim said...

jasrina rahim> why scary darling...nothin else matterlahh..

biru said...

salam hang nadim,

keta persona beru member opis i tiap2 hari i naik. dia kata byk gak prob tuh.
kehkehkeh...
ni yg nak tuko honda city cecepat nih, huwaaaa =)

hang nadim said...

Biru>nak naik kete Onda citi gak... kete Proton ni macam beli Durian laa dalam selongok tuu ada gak yang tak sempurna, dah nasib badan..

Azleena said...

Hai... best baca citer awak ni...
saya dah lama tak pi KL..

last transit kat KL tahun 2000 ...time nak pi posting ngajar kat Sabah.

Tahun 2001- bawa budak lawan puisidra kat UKM.Ronud KL jap pihak penganjur bawa jalan2.

Tak tau bila nak pi KL lagi...
Yang penting tak nak jadi melayu yang leka.

hang nadim said...

KL banyak berubah sebab dah 9 thn tuu, minggu lepas 3 kali saya balik gerik