Tuesday, August 11, 2009

Restoran Oren Mutiara Damansara

Kereta Uncle DON nii, tapi kalau tengok CSI keta jenis ni pegawai penyiasat yg pakai
Salam semua..hari ni aku nak bercerita beberapa nama restoran atau tempat melepak anak-anak muda Yang Top disekitar Damansara dan kawasan sekitarnya beberapa tahun lepas dan sekarang. Kedai mamak tak payah laa cerita...Dulu-dulu tempat paling top sekali Uptown laa, aku ingat lagi kalau bulan puasa nak berjalan pun susah ramai sangat orang, kini pasar lambak disitu telah ditutup dan cuma ada Uptown Hawkers sahaja..Sekarang pun ramai lagi pengunjung tapi taklah seramai dulu-dulu. Selepas habisnye zaman uptown ada satu tempat dekat Sri Hartamas namanya Uncle Don, tempat ni top jugak...Semasa aku berkeliaran disitu ramai la orang dan dapat melihat pemandangan yang menarik hehehe..kemudian tiba-tiba didepannyer tu dibuka satu tempat namanyer Hartamas Square(dulu Restoran Cina), besar tempat tuu semasa Kejohanan besar bolasepak tempat ni meriah sekali.Kemudian Uncle DON pun mendapat masalah setelah satu kejadian yang berlaku disitu(ada orang kena belasah sampai..)mungkin dah tutup sekarang. Aku pun dah lama tak pergi melawat kat sana sekarang tengok games Bola dekat kedai Mamak sahaja. Kalau pembaca selalu ke Mutiara Damansara ada satu restoran dekat situ depan Cineplex traffic light masuk kiri ikut kawasan perumahan situ. Budak-budak panggil REstoran Oren.. tapi namanyer Restoran Idaman, Bos dia abg Z dulu Keja Polis, kalau nak melihat pemandangan dan melihat artis boleh la ke situ. Aku pun dah lama tak ke situ

7 comments:

TAIPINGMALI (TM) said...
This comment has been removed by the author.
TAIPINGMALI (TM) said...

brother.
Kat After 5, di Metropolitan Sq. D'sara Perdana...

hang nadim said...

TAIPINGMALI>Ada apa kat sana, nanti saya pergi servey, mesti TAIPINGMALI bukak Restoran kat situ aku kenkadang jer masuk Damansara Perdana ni

en_me said...

tv3 tewww.. ahaks

hang nadim said...

en_me>MEMANG LUMAYAN, bila nak kelik Gerik...seberang jalan BANDAR UTAMA tuu TV3 laa...

Jard said...

singgah dari blog hazerin.. =p

hang nadim said...

Jard>ramai peminat jard nii aku pun nak peminat hang la..