Thursday, September 10, 2009

Berkawan Biar Seribu


Bak kata Omputih, GIve your smile for Everyone And give your luv for Only One (boleh pakai ke ayat ni), Di sekeliling kita sejak dari Sekolah, dari kampung, dari Universiti ataupun Sesudah bekerja kita mempunyai KAWAN-KAWAN. Kawan bergelak ketawa bergembira memang ramai sekali senang dicari, begitu juga kawan yang sungguh pandai mengambil kesempatan. AKAN tetapi kawan yang boleh Berkongsi SUSAH SENANG boleh dibilang dengan jari. Apabila kita senang mereka hadir setiap hari dalam hidup kita tapi bila susah nak hantar SMS pun susah beb.. SAHABAT.... Mungkin kalau sahabat tu kita akan nilaikan sejauh mana keprihantinan mereka, kadang kala setiap hari kita melepak dengan Dia, tapi satu hari tuuu Kita tahu dia ni tidak seperti diduga. KALAU PEMBACA MEMPUNYAI PENGALAMAN BEGINI MARI KITA KONGSIKAN BERSAMA.... dan ikut pedoman ini....

Carilah seorang sahabat yang peribadinya dan ilmunya lebih baik darimu; yang faham tentang;
hakikat syariat
hakikat thoriqat dan
hakikat makrifat; dan
LARILAH dari kawan;
yang jahil(tiada makrifat)
jahil tentang makrifat syariat;
jahil tentang makrifat thoriqat dan;
jahil tentang makrifat hakikat;
yang menjadikan nafsu sebagai ikutannya dan cara hidupnya.

TAPI HANG NADIM amatlah berbesar hati dapat bersahabat dengan kamu semua...I luv u..AhAkss..

7 comments:

Farhana said...

Yeah hang nadim.. I lap u 2, 3, 4 laa.. Hak hak hak.. =p

Saya brsyukur ade sahabat yg sntiasa ada time saya susah ataupun snang.. Mmg btul brkawan biar seribu, berkasih biarlah seribu gak.. Bolehhhh??? Heehee.. =)

ell_jay said...

i luv u too hang nadim.. aaaawwwwwwwwwwww... sempena ape ni? hari sahabat ke? ahad semalam hari radio.. :)

birU said...

bercinta biar 1..
hatiku hanya ada 1..

;(

asbesstos said...

mengusha biar seribu... berkahwin biar satu.. ahaks...

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

suka gak kawan ngan hang nadim hee.
Eh kita kawan ke? Hang..nak kawan boleh? :p

POSH76 said...

betul2 biar ramai kawan dari ramai musuh..hehe

hang nadim said...

Farhana> Kalau berkasih Biar Seribu...boleh jugak tuu, itu dinamakan Pro Poligami..ahaks

ell_jay> Sempena HAri Raya yang menjelang tiba, aku gembirakan lagi rakan-rakan Bloggers sekalian. Aku dengar gak Sinar Hari Radio tuuu..

Biru> jangan laa bersedih biru, abaikan jer

asbesstos> tengah malam ni ada gathering kt Uptown nak Ushaaa-tengok.

Notso_violet> saya gembira bangat dapat bicara sama kalian..LAaaaa Awat tak buleh POlak ?

POSH76> aku ada seorang kawan, dia Orang tabligh tapi hari-hari isap Grass. nak cakap Pun susah dah cakap lagi susah..