Wednesday, September 30, 2009

Sepanjang Perjalanan aku Tadi


sepanjang perjalanan aku pagi tadi ke Kolumpo, aku asyik dok layan SINAR fm dan paling best semasa ABBY FAnna bersiaran...Aku sengih sahaja senyum sorang-sorang, gelak sorang-sorang layan jeloteh ABBY iteww. Abby berceloteh tentang gelagat dan soalan-soalan yang biasa diajukan oleh saudara atau orang Kampung semasa sesekali berjumpa di HAri Raya. Kemudian pendengar menghantar SMS soalan2 lazim tuuuu....
SOALAN_SOALAN lazim itu ialah.....macam aku ni soalan yang paling pahit sekali didengar "BIla Mung nak Kenduri, " Takdak lagi ka ?

Bagaimana situasi Geng-geng bLogger semua? Ada tak soalan yang kadang-kadang tak sedap didengar berkumandang.... CONtohnya kalau yang STudy tuuu soalan mcam ni agaknya.............
"bila nak abis belajar?".....Bila dah abis belajar "Bila nak start keja?"....
Bila dah kerja "BIla nak pakai Kete?"......bila dah ada kereta "Bila nak Kawen?"
Bila dah kawen "Bila nak dapat Anak? " bila dah adaa anak...." Bila Nak tambah sorang lagiii" tambah anak lahhhh weii..

10 comments:

blueCITY said...

salam hn,

i juga mesti dgr sinarfm bila drive.

i suka dgr celoteh pagi sy, ke, k. thari abby , ptg LO dan kalo malam dgr suara dan lagu2 roamtika dari JJ. huahuahua... layanz..

soalan lazim i bila balik kpg.

tak nak cari penganti ke t?
ekekkeek...
dah lali dah

Fina said...

soalan lazim?
heh.
soalan perit dan pahit dan malas nak dijawap..
"bila nak habis study?"
biasanya golongan makcik2 yang duk rajin tanya (- -")

iza~de~bintang said...

Soklan cepu cemas ..."bila nak makan nasi minyak" tu selalu keluar tahun2 lepas.. tapi tahun ni seyap ja.. Tak larat nak tanya dah kot. Atau depa bosan dengar jawapan standard saya "belum ada jodoh" huhuhu

Farhana said...

Hang nadim.. Bila nak makan kat knduri kamu niii??? Tak sabor dah saye.. Heehee.. =p

Soklan lazim utk saye.. Bila nak kurus??? Arrggghhh.. Tunggu arr raya taun dpan.. Time tu sume nganga nengok saye dah mcm model.. Hahaha.. =p

~ tringin nak dengar org tny, suditak kawen ngan saya??? hahahahahha.. =p

jinggo said...

sampai bila-bila pon kita tak kan abih di soal....
jadi jawap la soalan dengan soalan....
baru yg menyoaltu takut nak soal kita......


hahahhhaa......
kanak-kanak jangan ikut jawapan aku di rumah.....
hahahha.....

POSH76 said...

tapi kalu yg tak beranak lagi sedey..cam tak paham2 yg bagi nyer ALLAH TAALA...aku dah bese kene huhu

mulut manusia mmg tak leh nak tutup..kalu kene batang idung depa baru tau......dalam ati rasa cam nak lempang pun yer...

hang nadim said...

BlueCity> Bilaa Biru dengar Sinar tengah Malam tuu tak mengamit nostalgia je ? hehe...hang nadim gagal laa masuk blog biru, mungkin line kot

Fina> Nanti bila Fina dah Grad....soalan mcm ni"Bila nak start Kerja ?" pedehal masa tuuuuuu dok tengah cari keja kan kan..

Iza_ade_Bintang> Iza lama tak nampak, tak Outstation ke ? BIla Soalan NASI MINYAK ni, hang nadim kadang jadi bisu sebab bukan ini yang dimintak, Memang TEKANAN KEPADA PIHAK LAWAN

hang nadim said...

Farhana> kalau buleh dalam masa terdekat ni lah doctor, pakai ayat sama gaks...
~ tringin nak dengar org tny, suditak kawen ngan saya??? hahahahahha.. :))

Jinggo> Soalan ko memang bernas lah, tapi tak sampai hati laa pulak nak wat mcm tu..

POsh76> posh...mung ni ganas lah nak Lempang Org hehe, Mungkin Masa tu BeluM ada Rexeki kanz.....

lanz_evo7 said...

ada yg tertingal lg,
soalan yg biasa diajukn..
bila nk balik dr rumah pakcik ni?
huhu..cedih aku dengar..

hang nadim said...

lanz_evo9> itu zaman ko budak-budak dapat la soalan mcm itu, yelaaa dah 8 kali pergi raya umah Pakcik tu...