Monday, July 6, 2009

Sek Men Sultan Idris air panas Gerik

masa rehat tkde duit lepak kt parking ni la
Aku dulu bersekolah di sek. men. sultan idris shah 11 Gerik. Bila aku lalu sekolah ni, aku mesti teringat nostalgia lama semasa.. aku tingkatan satu tahun 198.. kat sek men men sultan idris ni, begini sehh masa tu aku jenis mat skima sikit...ye laa baru nak masuk sek men. Bukannya macam budak lani semua serba tau seh, tak payah ajar..depa lagi advance. Masa aku kat kelas 1waruna ke, aku pung tk ingat nama kelas aku. Dalam kelas aku masa tu ada la 3 serangkai budak pompuan ni, budak dari Ipoh tiba-tiba masuk sek. kat Gerik, perr lawa gak budak ni. Seorang nama sherlina, sorang siti aida, sorang lagi linda( linda ni mak dia penah jadi Tim.men dulu) ermm teka sendiri jer la.
Jadi kat sek tu cepat laa diorang mengecapi keglamouran sebagai 3 serangkai yang menjadi pujaan budak-budak lelaki .Budak-budak kenal sangatlah dengan diorang ni.Sekarang entah berapa anak la yer. Ohhh lupa nak beritahu Sherlina ni kacukan cina serani rasannya...sebelum tuu tak penah pakai tudung masuk sekolah ni kena laa pakai tudung(sbb semua org pakai tudung). Masa tu Bapak dia OSPd Gerik tak salah aku la. Aku pung glamour gak semua budak kenal aku sampai skarang hehee..aku pung tak tau sebabnya mushkil sekali aku.
Sherlina ni orangnya tinggi lampai...mcm melayu pon ada macam cina pung ada...dia pandai sesuaikan diri masa tu kot, linda ni polak putih cantik..cute mute, siti aida ni polak orang hitam manis... sedap mata memandang. Aku rasa ada la beberapa patah perkataan aku sembang dengan diorang ni, Dalam kelas tu mestila ada samseng namanyer Ayem sorang lagi hassan kot. Aku rasa laaa duit aku ilang masa rehat tu pkejaan diorang laa.

3 comments:

Azleena @ Dina Aulia said...

Hai...Hang Nadim...nama yang unik.

Best ah, baca story awak kat atas...tak lama lagi, nak buat dewan baru kat situ, semua tu akan dirobohkan... akan jadi nostalgia lah nanti...

Pandai awak pilih nama ?? Minat Sastera jugak??

Awak...Dalam Sejarah Melayu edisi A.Samad Ahmad, Hang Nadim, Pahlawan Melaka yang sangat setia pada Sultan Mahmud, dan juga bijaksana..

Cikgu Kesusasteraan Melayu Tradisional STPM.

hang nadim said...

salam cikgu terima kasih kerana sudi membaca, selalu la jengok blog ni..

nurul izzah said...

alamak aih..sekolah lamaku laa...