Thursday, October 22, 2009

KALAU laa AKU DAH KAWIN ?

Kalau aku dah kawin tentu hidup aku tak jadi macam sekarang ni, akan tetapi aku masih ingat lagi ada beberapa kawan aku pada waktu itu yang pandai membaca tapak tangan ni, seorang lelaki dan seorang perempuan. Aku rasa perkara itu berlaku mungkin 10 tahun lepas, semasa dia orang dok belek-belek tapak tangan aku ni.....diorang berpendapat aku akan menemui jodoh yang lambat bla bla dan aku bila bertemu Orang itu Memang Sayang Gilaaa....lagi ...mcm laaa....kesudahannya...SEkarang ni

KESUDAHANnya sampai sekarang aku tak kawin lagi, tetapi aku rasa semuanya secara kebetulan sahaja lahhhh, kalau nak ikutkan pada zaman itu ada laa gak orang yang menanti kata HIkmat dari Aku, tapi mungkin aku ni jenis (mana bole cakap).........ishhhhhhh Aku berada dalam TEKANAN sekarang ni, APA NAK jadi SAmpai Sekarang tak KAwin LAgi...

ADA CADANGAN TAK.....

12 comments:

ell_jay said...

alololooo... hang nadim kita ni, memilih ke orang nye? ahaaaaksss!!! belum ada jodoh mungkin.. ohhh bosannye jawapan kan? tapi kan.. kawin kan senang aje.. nikah yang susah.. ehehehhehehehe... usik2 hang nadim malam ni!!!

iza~de~bintang said...

Soalan popular yang orang tanya kat orang2 single "bila nak kawin?" ..Soalan HN ni kira reverse version tapi maksud sama kot noh :)

blueCITY said...

salam hang nadim,

heeeeeeeeeee
soalan2 lazim yg akan kita terima bila belum kawin walo dah cukup umur :

1. ko ni memilih sangat ke?
2. mesti ko pernah frust dulu kan?
3. masih menunggu2 kekasih lama ke?
4. tak nak cari pasangan ke?
5. nak hidup sendiri ke sampai bila2?
6. lagi parah? ko ni gay/lesbi?

heeeeeeee
so? apa jawapan kita?
habis pun kita akan kata:
1. belum sampai jodoh la kot
2.susah nak cari laki/pempuan yg baik zaman ni

hakikatnya?

terdetik dalam hati kita, kita bukan tak nak kawin, tapi belum ada yg sesuai ke , atau org yg kita nak, tak nak kat kita? org yg kita tak nak? nak lak kat kita?
so, sampai bila?

cadangan:
bagi laki senang sikit, suruh family carikan

bagi pempuan?

heeeeeee

al-lavendari said...

belum sampai masanya lagi. kalau dia nak jadi, tak payah rancang, tak payah cari, tak payah strategi, tak payah susah hati ... dia tetap akan jadi! percayalah cakap orang yang dah ada pengalaman ini !

Mohamad Faizal said...

jgn enjoy sangat dalam hidup nie... nak kena hidup jimat cermat, barulah ada duit simpanan..

dan ia boleh digunakan utk kahwin.....

seroja jingga said...

berapa umo kamu ye
relaxlah..jodoh tu datang gak nanti
memilih sangat kot...

masMZ said...

hahaha... Den bukan orang yang selayaknya untuk memberikan sebarang komen....

[siapalah yang bertuah tu nanti :)]

Farhana said...

Hang nadim ini.. Soklan exam pn tak susah mcm ni kot.. Jom laa kawen.. Susah sgt.. Hahahaha.. ;p

Hang nadim.. Ikut saje peredaran masa, pasti ade yg dh diciptakan utk kita.. Mgkn blum brjumpa saje.. Atau mgkn dh jumpe cuma kita jek kot yg blum sedar.. Entahlah.. Pape pn, doakan yg trbaik utk diri kita.. ;)

hang nadim said...

Ell_jay> salam...sori lambat reply...bukannyer memilih tapi entahlah perasaan ni kadang-kadang sukar buat keputusan, walaubagaimanapun pilihan memang ditangan kita kan..kan

Iza-de_bintang> salam iza lama tk nampak ...Soalan tu biasa Iza dapat..hehehee Soalan Populor kan

Blue_city> salam Biru wow panjangnyer detailnyer, tapi saya bukan GAY yerr hehe...Hang selalu pakai jawapan NO 1> belum sampai Jodoh

hang nadim said...

Lavendari.> Jodoh ni akan datang jugak akhirnyer tapi kita mampu merancang kan..aku dulu nyaris-nyaris ada pengalaman ahakss

Faizal> idea yang bagus ni, tapi itulah manusia selalu berubah bila dapat Duit ish ishhh

Seroja Jingga> salam serojo.. aku tua beberapa tahun dgn ko la .ahad pun kerja gak gak yer, entahlahhh seroja mungkin kot

masz> alaaa mas malu-mulu kucing pulak, semalam aku masak Mee REbus nanti aku posting gambar, SIApakah yang berTUAH tu kan...

Farhana> doctor...SAtu HARi Nati CAkap macam tu lah kat Si 'Dia'. sapa lah yerr

masMZ said...

maner? maner? maner mee rebus tu??

alamak! kita bukan orang yang bertuah tu erk??? erm....

hang nadim said...

MasMZ> alangkah bertuahnyerr saya...malu la nak beritahu u.

tak sempat nak hantar la mee rebus, nanti yerr ...special saya buat...