Tuesday, November 10, 2009

Belum Dilaksanakan Lagi Dan Kelam Kabut..........

CONTOH LUKISAN dari Autocad
Aku membaca cerita ini beberapa minggu lepas, kemudian Isu ni menjadi menarik dan mendapat perhatian. Ceritanyer begini Jabatan Kerja Raya sedang dalam proses percubaan kakitanagan yang bekerja sebagai Pelukis Pelan bekerja diRumah. Menurut berita seramai 35 orang kakitangan telah dipilih secara rawak, (aku rasa semua yang dipilih mestilah telah berumahtangga dan terdiri daripada kaum wanita....
Apa yang menarik di Sini belum pun program ini dilaksanakan beberapa Kesatuan dan NGO, yang aku rasa tak tahu langsung bagaimana pekerjaan ini dibuat. Mereka memberi protest dan idea yang ke belakang (ishhh ishhh). Aku memberi Pujian yang setingginya kepada Kementerian Kerja Raya dan Menteri Penuh Datuk Shaziman kerana berani melakukan idea yang menarik ini ....(bodek sikit mana tau dia baca hehehe)

Sekarang kita berada di tahun 2009 teknologi pantas berkembang, kerja-kerja Pelukis Pelan tidak lagi dilakukan dengan MANUAL. Perisian yang digunakan iaitu AUtocad yang terbaru tidak lagi seperti dulu. Sekarang tidak lagi perlukan Pen-pen Tecnical........Aku pernah buat Autocad ni, tapi dah lama tinggal tapi alaaaaa senang jerr lah. COMD yang aku ingat AR-array, de-delete, ex-extend, ZW-zomwindow,l-line....byk lagiiii

7 comments:

cik jijah said...

tak dengar pun.. hiksss.. nampak sgt jijah tak tgk berita.. heheheh.. tapi kan.. jijah jeles gak.. sbb diorang boleh buat keje kat rumah.. ala2 SAHM.. hheheheh..

hang nadim said...

cik jijah> Sebenarnyer kalau dapat buat keja dekat Rumah ni lagi bes kan..tapi perlukan disiplin laa kalau tak hancurlah mutu kerja nanti, suasana kerja kat rumah dengan pejabat lain

blueCITY said...

salam

benda ni ada pro n kon,
bergantung pada individu
ada yg disiplin tinggi dan tahu mana kerja mana personal , mayb boleh
tapi kalo yg mmg tak da disiplin?
yang mmg kaki ular,
kaki monteng?
nanti akan bertambah terok kot?
hmmmmmm

hans said...

hahaah
asal perempuan yg kena?

asbesstos said...

disiplin..disiplin..disiplin... huhuhu.. keep up bro..

hang nadim said...

hans> lelaki pun ada kot..kurang pasti laa

asbesstos> disiplin penting kan, lama tak nampak bro..hahaha

hang nadim said...

bluecity> saya ni rasa kaki ular tak biru....aku rasa dia orang kena bagi date line tak siap kerja takde Gaji, cantik tk idea