Monday, May 31, 2010

Lebuhraya KL-Seremban Ramai Penyamun/penyagak


Semenjak sebulan dua ni selang dua hari, kadang-kadang tiap hari kena turun Seremban. Aku dah tahu sangat dah kat mana selalu ada perangkap laju ni, Selalunyer kat seafield atau kat Nilai tu. Semenjak dua menjak ni hujan tak menentu kadang pagi, kadang petang mesti hujan. Hari ni masa perjalanan balik ke Damansara hujan sesunnguhnye lebat sampai tak nampak Jalan, sampai aku yang power ni serender behenti seketika...Sebenarnyer Aku nak Story satu kisah terkena dengan Call men dekat Lebuhraya Seremban akhir tahun lepas...

MALAM tuu Bos suruh aku turun JB, bawak budak dengan barang-barang nak siapkan pojek kat JOhor. Aku pulak masa tuu leka la pulak tak tengok keadaan Enjin, nak dijadikan cerita...Aku baru perasan enjin bau semacam, bila tengok temperature.... TUUUu Dia ponya laa tinggi, terus aku berhenti tepi hiway. Apabila bukak tempat Radiator kering kontong, tiba-tiba entah dari mana dua orang Call Men berbangsa India(SIAL) datang dengan mulut yang manis dan sungguh BERBAHASA. Diorang datang seberang hiway rupenyer. Aku pun tak biasa tempat tuuu...SORANG berbangsa india pun berkatalah "ABG NI SENANG SAHAJA, KITA TARIK PERGI BENGKEL SEKEJAP SAHAJA... UPAH DALAM RM60.00 SAJA SETEL LAA" apesal laa aku bengung tak tunggu PLUS..

BIlA dah tarik tuu dah sampai bengkel, tiba-tiba pomen tuu kata "BOS Ni GASKET DAH KONG KENA overhaul.." aku tanya harga dia kata kena RM500, Esok confirm siap..
DIpendekkan cerita Bos aku terpaksa membayar hampir RM2000.00 dengan enjin bunyi macam. Aku pergi tanya bengkel budak-budak melayu kat situ memang ramai dah kena, hampir setiap hari..ramai yang dah report kat POLIS Seremban tapi sampai sekarang perkara sama berlaku.(ADA seseorang melindungi sindiket ni).Moralnyer kalau kereta rosak tunggu laa PLUS, kalau ada saudara dekat situ mintak laa diorang tolong jangan nanti disembelih oleh orang ni.

NOTE; aku punya Touch N go pun depa sapu, diorang tukar dgn yang lain..(Sial ponya kel########33

1 comment:

blueCITY® said...

salam,

heeeeeeeeeee
petang ni kena lalu lebuhraya ni lah
ada aktiviti opis la
jom
jumpa disana
hehheheh